Ден на редките болести

„Редки, но силни заедно“ е мотото, под което ще премине тазгодишното честване на Международния ден на редките болести, именно в най-редкия ден от календара – 29 февруари.

В България денят ще бъде отбелязан с редица инициативи в София, Пловдив, Стара Загора  и Плевен. Във всеки един град зрителите щеимат възможност да се насладят на театралната постановка „Предградие“ , подарена с благотворителна цел към хората, засегнати от редки болести в България от театрално студио „Маска“.

На 18 февруари деца с редки болести, техните родители и приятели се забавляваха  като измайсториха  хвърчила в Парк Мол Стара Загора, а балетен състав „Ера“ ще весели гостите на зала „Люмиер“  в Националния дворец на културата, София на 29 от 11.00 часа. В 13.00 часа пред централния вход на НДК в столицата ще се състои и традиционното пускане на балони в подкрепа на хората с редки заболявания. Този акт на солидарност ще бъде отбелязан едновременно в 50 държави.

По традиция в София и Варна ще се проведат обучителни сесии за общопрактикуващи лекари, свързани с проблемите на хората с редки заболявания в България.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.