Първа Европейска награда за пациентска организация

Имаме удоволствието да ви съобщим, че

Сдружение на жените с онкологични заболявания

от град Варна, учредител и член на Първата Национално представена пациентска организация Конфедерация “Защита на здравето”, бе удостоено с

Първа Европейска награда за дейността си като пациентска организация.

От Брюксел се завърна г-жа Яна Георгиева, която участва в 5-та Европейска пациентска конференция, посветена на Европейския ден на правата на пациентите. Този ден се отбелязва на 18 април едновременно в 27 страни-членки от Европейския съюз.

Г-жа Георгиева беше поканена да участва лично на този форум  като председател на Сдружение на жените с онкологични заболявания от град Варна, осъществяващо в Дома на онкоболните доброволческата си дейност в областа на общественото здраве, проблемите и правата на пациентите с онкологични заболявания.

Сдружение на жените с онкологични заболявания се завърна като победител, удостоен с грамота и 1-ва награда от авторитетно жури под егидата на Европейския парламент.

Тази първа награда присъдена на пациентска организация е за най-добри практики в дейността на гражданския сектор и пациентските организации. Втора награда бе връчена на НПО от Италия, а трето място е за НПО от Англия.

Заслуженото първо място на Сдружение на жените с онкологични заболявания от България, което г-жа Яна Георгиева представлява, е един подобаващ подарък за доброволците, работещи в организацията през 2011 г –  Европейската година на доброволчеството. Европейското отличие е още един много специален приз, най-вече морален, който ще прибавят към вече получените четири първи награди по различни поводи, свързани с дейността от учредяването на организацията си в град Варна през 2002 година.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.