Отказан достъп на КЗЗ до пресконференция на МЗ

Открито писмо до медиите

С какво една национално представена пациентска организация – Конфедерация “Защита на здравето” изплаши министър Константинов и Министерство на здравеопазването?

Днес, 8 декември 2010 г, от 13 ч в Министерството на здравеопазването с покана на сайта, беше организирана пресконференция на министър д-р Константинов на тема:

Насоки за развитие на здравеопазването в България, нов модел на финансиране на болничната помощ.

Конфедерация „Защита на здравето”, най-голямата пациентска организация, не беше допусната на тази пресконференция по ЛИЧНА ЗАПОВЕД на Мария Чипилева, пиар на МЗ.

Ние, като пациентска организация сме силно обезпокоени от тоталната липса на информация какво се случва в Министерството на здравеопазването, с какво министър Константинов е притеснен от контакта с пациентската организация, не е ли министърът отговорен пред цялото общество за действията си.

С цялата си отговорност на пациентска организация заявяваме, че тази пресконференция е манипулирана като информация и забраната за наше присъствие е тревожен симптом за затваряне на Министерството на здравеопазването.

Единствената цел на пациентската организация е да бъде коректив и гарант за прозрачност.

Отказвайки ни достъп до пресконференция, организирана с покана, публикувана на сайта на МЗ, Мария Чипилева ясно показва пълна липса на реална преценка на ситуацията и разбиране на работата на пациентските организации.

Конфедерация „Защита на здравето”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.