Национални спортни игри за хора с диабет

 

Българска Асоциация “ДИАБЕТ”, с партньорството на спортен клуб „Левски” – София, „ОЗИ ГРУП И КО”, Българска Телеграфна Агенция, организира І-вите

„НАЦИОНАЛНИ СПОРТНИ ИГРИ ЗА ХОРА С ДИАБЕТ”


Те ще се проведат на 30 октомври 2010 година от 10 часа на плувен комплекс “Спартак”. В тях могат да вземат участие всички  желаещи хора с диабет от цялата страна дошли на събитието. Ще бъдат проведени състезания по следните спортове – плуване, шахмат, тенис на маса, дартс (стрелички), ходене на определена дистанция (1 – 2 км.) Победителите ще бъдат наградени с предметни награди – глюкомери, тестове за самоконтрол, диетични храни и др. Всички участници ще бъдат изследвани за кръвна захар и кръвно налягане от специален лекарски екип  безплатно.

Състезанията няма да затруднят никого. Те ще се проведат в няколко възрастови групи, ще има разделение и по пол. На сайта скоро ще бъде публикувана Наредбата и Програмата за състезанията.

Всички желаещи да участват в състезанията трябва да вземат от личния си лекар (до 3 дни преди състезанието) медицински документ, за участие в състезание. Те трябва да се регистрират предварително най-късно до 25 октомври в офиса на БАД – по имейл или по телефона (с трите имена, възраст, селище, и в кои спортове искат да участват). Всички диабетни сдружения ще им оказват съдействие за това. Задължително всички участници трябва да потвърдят  своето участие и преди самото състезание от 9.00 до 9.45 часа при съдийските комисии на място.

С кратка музикално-артистична програма ще ни поздравят известни певци и артисти. За децата на участниците и най-малките деца с диабет ще се грижи известният артист Николай Николаев (Бате Николай). Гости на мероприятието ще бъдат известни публични личности, спортисти, артисти, официални представители на държавни органи и организации, имащи отношение към проблемите на хората с диабет.

Организаторите на игрите ще осигурят за всички участници безплатна храна, напитки и обяд за всички участници.

Очакваме много хора с диабет да дойдат, да участват, да се запознаят и обменят опит за по-добър контрол над диабета. Важен фактор в лечението и превенцията на диабета е спорта.

Заедно сме по-силни.

За повече информация се обадете в офиса на БАД на телефон – 02 9310779.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.