КЗЗ и Алея на здравето

Най-голямото специализирано изложение, насочено към здравето и превенцията на различни заболявания, ”АЛЕЯ НА ЗДРАВЕТО”, се провежда за 17-ти път от 12 до 16 март 2010г. в Националния Дворец на Културата (НДК) – партер и полуниво “Изток”, гр. София.

В тази връзка ”АЛЕЯ НА ЗДРАВЕТО” има сериозна съпътстваща програма,  която включва: Информационна кампания “Пациентът има право” на Конфедерация “Защита на здравето” – първата национално представена неправителствена организация, защитаваща интересите на пациентите.

 


 

В рамките на инициативата гражданите ще могат да получават информация по широк спектър здравни въпроси, както и за правата и задълженията си като здравноосигурени.

Всеки ден по време на събитието от 10  до 18 часа  членове на КЗЗ, експерти от здравната каса, представители на Омбудсмана и Министерството на здравеопването  ще отговарят на въпроси на посетителите.

Във фоайето на НДК на разположение на интересуващите се ще бъдат различни информационни материали – листовки, брошурки, справочници и др.

 

 

На 12 март, петък, от 11 ч до 15 ч по инициатива на Асоциацията на българите боледуващи от астма и болести на дихателната система /АББА/ и с любезното съдействие на СБПФЗ “Св. Петка Българска” гр. Велинград

ще се извършват следните безплатни изследвания:

Пулсоксиметър – измерване на кислорода в кръвта и пулса.

– ФУНКЦИОНАЛНО ИЗСЛЕДВАНЕ НА ДИШАНЕТО – показва дихателния капацитет, обемните показатели на белия дроб, наличието или липсата на обструкция / спазъм /, рестрикция на големите и малки дихателни пътища. Показател на степента на задух при пациента.

– ПИК – ФЛОУМЕТЪР ВЪРХОВ ЕКСПИРАТОРЕН ДЕБИТ / ВЕД / – измерване на дишането в домашни условия.

– ФУНКЦИОНАЛНО ИЗСЛЕДВАНЕ НА ДИШАНЕТО – – 13.03.2010 /събота/ и 14.03.2010 /неделя/, от 13:00ч. до 15:00ч.

Измерване на телесната маса. Проблеми свързани с наднормено тегло, анорексия и булимия.

Отзиви на сайта на Омбудсмана –  тук.

Отзиви на сайта на НЗОК – тук.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.