Информационна кампания в Плевен

Конфедерация ”Защита на здравето”

проведе среща с гражданите на гр. Плевен на 31 юли 2010 г. от 10 ч. до 18 ч. на Централния площад.

На щанд на Конфедерацията гражданите зададоха своите въпроси, свързани със здравеопазването.

Денят е част от проекта „Пациентът има право”.

По време на информационния ден бяха предоставени материали на хората, които се интересуват от пациентските си правата, както и брошури за отделни заболявания.

Всеки, който смята, че са му били нарушени правата или е търпял грубо отношение имаше възможност да подаде заявление,  което ще бъде внесено в Министерството на здравеопазването.

В кампанията активно се включиха: Тодор Мънгъров –  председател на Асоциация „Първична пулмонална хипертония” и регионален координатор на КЗЗ за плевенска област,  Катина Василева от БАЛИЗ и регионален координатор на КЗЗ за плевенска област, председателят на съюза на инвалидите в областта – Иванчо Атанасов.

За информационната кампания в Плевен бяха председателят на Конфедерация ,,Защита на здравето” – Владимир Томов и Пенка Георгиева, член на управителния съвет на КЗЗ.

Отзиви:

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=568850

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=568856

http://www.posredniknews.com/site/index.php?option=com_content&view=article&id=9499:2010-08-02-08-26-02&catid=66:zdrave&Itemid=325

http://www.cross-bg.net/sotzialni-deinosti/52-zdraveopazvane/1145727-konfederatziya-qzashtita-na-zdravetoq-organizira-informatzionen-shtand

http://novini.dir.bg/news.php?id=6827248

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.