Ековаканция

На 03.06.2010 г. от 11.00 ч. в Пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Фондация “Природа и здраве за България” за 18-та Спортно-оздравителна и рехабилитационна Ековаканция за 60 деца в неравностойно положение (с увреден слух, деца сираци, с множество увреждания, от социално слаби семейства, с хранителни разстройства и гръбначни изкривявания, както и деца от SOS Детски селища.)

Рехабилитационната ваканция е факт благодарение на дарителска кампания, осъществена от “Жени ГЕРБ” – София и на съдействието на кмета на район “Триадица”, София, г-н Евтим Евтимов, съобщиха от фондация „Природа и здраве за България”.

Инициативата се осъществява във връзка с Европейската година на биоразнообразието и природата, която го съхранява. Темата на Ековаканцията е “ЗДРАВЕ И СИЛА ОТ ПРИРОДАТА НА БЪЛГАРИЯ – НАШАТА ЗЕЛЕНА СТРАНА НА МЕЧТИТЕ”.

Мария Маринова, мениджър на туристически формати и експерт по проекти и европейско финансиране, обобщи основните цели на ековаканцията:

• Изграждане на самочувствие в децата, работа в екип и социална интеграция;

• Извеждане на децата извън активната градска среда в обстановка, непосредствено близко до природата;

• Формиране на правилно екологосъобразно мислене и поведение спрямо природата и в природата;

• Утвърждаване на любов и грижа към околната среда и природата;

• Опознаване и възприемане на природните ресурси в Национален парк Централен Балкан и в частност запознаване отблизо с флората и фауната на Габровския Балкан и неговите зелени богатства.

В заключение, Роси Камараш, изпълнителен директор на фондацията посочи, че се надява подобни инициативи, насочени към деца в неравностойно положение, в бъдеще да се реализират като резултат от национална политика, а не да разчитат само на човещината на благотворителни кампании.

ЖГЕРБ – София дариха 11 400 лева на деца в неравностойно положение

04-06-2010

Дамската организация на ПП ГЕРБ, със съдействието на кмета на община “Триадица”, г-н Евтим Евтимов дариха 11 400 лева на децата в неравностойно положение. Средствата са предоставени на г-жа Роси Камараш от фондация “Природа и здраве за България” за 18-та Спортно-оздравителна и рехабилитационна Ековаканция за 60 деца в неравностойно положение (с увреден слух, деца сираци, с множество увреждания, от социално слаби семейства, с хранителни разстройства и гръбначни изкривявания, както и деца от SOS Детски селища).

Дарителската кампания се проведе в четвъртък вечер в ресторант “Скай плаза” – НДК. Сред многобройните гости бяха политици, хора на изкуството и представители на бизнеса.

В богатата програма взеха участие невероятните деца от “Жестин+”, световните шампиони от спортна танцова федерация и балетна школа “Галакси” от град Димитровград и талантите от “Мим арт” – сдружение “Тишина” . Специални гости бяха децата от средно специално училище с детска градина за деца с увреден слух “проф. Д-р Д. Денев”. Поздрави за хората с добри сърца отправиха водещия Илиян Михов – Баровеца, бг дуетът “Червено и черно” и гласовития Петър Петканов – оперен певец.

Основните инициатори г-жа Албена Йорданова, председател на Жени ГЕРБ – София и г-н Евтим Евтимов, кмет на община “Триадица” категорично заявиха, че докато има хуманност на този свят нашите Надежди ще продължат да живеят, в очакване да бъдат реализирани в една невинна детска усмивка и две блестящи очи.

Инициативата се осъществява във връзка с Европейската година на биоразнообразието и природата, която го съхранява. Темата на Ековаканцията е “ЗДРАВЕ И СИЛА ОТ ПРИРОДАТА НА БЪЛГАРИЯ – НАШАТА ЗЕЛЕНА СТРАНА НА МЕЧТИТЕ”.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.