Бъди солидарен, подари щастие – кампания за хората с редки болести

 

“22964 лв. набра за хората с редки болести кампанията “Бъди солидарен, подари щастие”, която се проведе в рамкия на 16-ия Италиански фестивал на красотата под патронажа на генералния консул на Турция Джунейт Ювузджан. Нейни инициатори бяха организаторите на модния форум – Сдружение “Christian of Roma Group” и “Италиано-българска фондация – Пловдив”.

Със средствата ще се основе Национален фонд в полза на Националния алианс на хората с редки болести, каза неговият председател Владимир Томов. Той обясни че набирането на средствата е станало под егидата на Българския червен кръст – в запечатани прозрачни урни.

Избрахме този начин на съхраняване на помощите, за да гарантираме на всички дарители и партньори, че кампанията се провежда коректно и открито, потвърди Елена Кристиано, управител на “Christian of Roma Group”.

10 964 лв. бяха събрани чрез дарения на “Щанда на солидарността” – първото събитие на кампанията “Бъди солидарен, подари щастие”. 12 хиляди лева бяха дарени от медицински център “РареДис” под формата на терапии за хора с редки болести. За тази сума в продължение на една година медицинско обслужване могат да получат 10 души с рядка болест, каза Владимир Томов.”

От Конфедерация “Защита на здравето” присъства г-жа Пенка Георгиева, член на УС, която изрази подкрепата за хората с редки болести от името на всички организации, членки на Конфедерацията.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.